Vecka 43

Ett till fall av löss i klassen! Detta eftersom föräldrarna luskammade i går kväll, hade alltså inte sett någon lus utan kammade ändå.
Veckorna rusar fram och barnen är otroligt bra på att jobba blandat med att ha kul! Vi pratar mycket om att vi är olika och att vi har alla olika saker som vi är bra på eller som vi behöver träna extra på.

En nykomling på bloggen är veckans snackis. Här får barnen ge svar på knepiga frågor och vi får en inblick i FSK lilas tankar och reflektioner. Nya frågor varje vecka.

Under veckan har vi arbetat med ASL på ett lite annorlunda sätt. I stället för att barnen har fått skriva ord på bokstaven Mm har de fått klippa och klistra in bilder till ordkombinationer på bokstäverna S, I, L, O, R, E, M. Alla har fått läsa sina ord för mig och dragit streck till sina bilder. Vi har nu hunnit arbeta med bokstäverna S, I, L, O, R, E, M. Dessa bokstäver är lätta att sätta in i olika kombinationer.
Vi fortsätter att arbeta med bokstavsljuden. Vi  har börjat med att pocka bort ett ljud i början av ordet och då blir det ett helt annat ord te x. tår, ta vi bort t blir det ett helt annat ord, år!

I matematiken fortsätter vi med att arbeta med siffrorna upp till 9 på olika sätt, trä pärlor,använda oss av tärningar och stickor och prata om olika kombinationer. I idrotten hade vi yoga och rörelsematematik.

Boka redan nu in att förskoleklasserna kommer att ha Lucia för skolan och föräldrarna den 13 december kl: 8:30.

Nästa vecka v.43
Måndag:
Girafftimme, ny bokstav.
Tisdag; Vi skriver
Onsdag:
Torsdag:
Idrott, observera, vi går direkt på morgonen 8:10!
Fredag: 
Programmeringsdans

Trevlig helg

Önskar Mia och Camilla

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *