Veckobrev v. 39

Hej

Kul med ut och in fredag! Veckans mål var att göra en aktivitet med så många  som möjligt. Idag fredag blev rastkompisarna halva klassen! En grupp skulle leka burken och den andra lekte tjuv och polis. Bra jobbat! 🍀💫✨🤩

Tusen tack alla fantastiska barn som har presentera sitt utvecklingssamtal. Vi har lagt nya fina bakgrundsbilder med målen på ipadenI. Titta gärna vad som är ditt barns mål.

I dag har vi haft ett långt samtal med alla i klassen om att man faktiskt inte får säga vad man vill. Detta är något vi har tränat sedan förskoleklass men Camilla och jag upplever att flera elever fortfarande behöver träna på detta.

Tisdagen den 1 oktober kl. 18:00-19:30 i matsalen är det föräldraråd. Har ni några frågor eller något ni vill ta upp om skolan så maila Fredrika@gmail.com

Vår nalle Teddy 🧸 har varit en snabb sväng på flygplatsen, dock visade det sig att vi kan inte lämna något där eftersom säkerheten inte tillåter det. Därför undrar jag om det är någon förälder/annan person som ska ut och resa med bil/buss/tåg eller båt? Hör gärna av er så skickar vi gärna med Teddy ut på resan.

Så roligt att barnen hade på idrotten i måndags och tisdags. Flera barn fortsatte att plogga på skolgården på rasten 😀. Heja er 🍀

I matematiken jobbar vi vidare med ental och tiotal, positionssystemet. På matematiklektionerna den här veckan har vi arbetat med tiotal och ental. Vi jämför skillnaden på t ex 53 + 4 och 53 + 40. Vilken siffra är det som ändras i svaret? Varför? 🤔 Vi har använt 10-kronor och 1-kronor för att tydliggöra ental och tiotal. Få något abstrakt att bli lite mer konkret… Vi jobbar mycket med förståelse i matematik och inte bara med att lära sig utantill.

I svenska har vi jobbat vidare med deckarschema. Vi jobbar enskilt, alla tillsammans och i par. Här kommer träning av finskrift också in.

Skoljoggen är måndagen den 30 september. Joggen är efter lunch. Återkommer om det är idrott som vanligt på morgonen. Kläder efter väder 🤩.

Måndag och tisdag är skolan stängd men fritids är. Fritids är öppet för de som har anmält.

Nästa v. 39 Alla med 🍀 beröm minst 3/dag

Onsdag: Läsläxan in.

Torsdag : Ny läsläxa.

Fredag: Finfredag!

Hoppas alla får en härlig helg

💫 Mia och Camilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *