Veckobrev v. 21

Hej och hå

Veckorna går med en farlig fart. Varje dag säger någon av barnen: -Oj, vad dagen gick fort!

I skrivande stund sitter jag på tåget ner till Kalmar. Jag är alltså inte på plats i morgon men Mickaela (var med som fritidspedagog i klassen i 2:an) och Jacob, från fritids kommer vara i klassen. Är tillbaka på måndag som vanligt .

Härligt att fler mailar om att få se barnens resultat på Nationella proven. Ni får ju inte med er proven eller kan ta bilder, därför så viktigt att ni kan komma till skolan för att få se hur det går för ert barn. Ni som kommer till skolan kommer få med er en sammanställning av poängen för de olika proven och får ju se alla prov som ditt barn har gjort.
Vi kommer också prata om hur barnen ligger till inför 4:an .

Nu kommer det två måndagar efter varandra som vi är på aktiviteter.
Måndagen den 24/5 ska vi till Midgårdsvallen på Frilufsdag. Barnen kommer få pastasallad i från skolan. Barnen behöver ha med tallrik och bestick och fylld vattenflaska. Toppen om dem kan ha något på huvudet , ser ut att bli fint väder . Barnen får gärna ta med liten smörgås och frukt och lite fika för den som vill. Ingen läsk, godis eller chips!
Tänk på att vi går både dit och hem så bra skor  är toppen.
Ingen iPad 💻 med idag!

Måndagen den 31/5 ska vi till simhallen, Midgårdsbadet. Samma upplägg, vi går dit och tillbaka och simmar däremellan. Bra att barnen har simkläder och handduk! Samt bra skor, vattenflaska, smörgås, frukt  och lite fika med sig. Vi kommer vara ut med olika grupper under tiden andra grupper i klasserna simmar. Annars blir det för trångt inne i bassängen.
Lunchen kommer vara ciabattasmörgås denna dag.
Ingen IPad 💻 med idag! 

Vi hinner så mycket! I matten är det massor av repetion. Vi har betat av uppställning addition och subtraktion, huvudräkning och tallinjen denna veckan. Vi nöter klockan om och om igen, likaså multiplikationstabellen. Öva massor hemma på klockan! Det är så viktigt att barnen få öva på klockan även hemma.

I dag torsdag hade vi Teknikdag i klassen. Vi fick bygga vår egna kamera. Vanligtvis innan Corona hade vi varit på Naturskolan men nu fick vi materialet till oss och kunde jobba hemma på skolan i stället.

Fråga gärna ditt barn hur dem tycker det gick .

I svenska har vi skrivit dikter som börjar på en bokstav.

Nästa veckas idrott!

Nästa vecka v. 21

Måndag: Friidrottsdag! Ingen iPad med.
Tisdag: Läsuppdrag och engelskauppdrag
Onsdag: NP
Torsdag: NP Ny vecka för Läsuppdraget
Fredag:

Hoppas all får en härlig helg.
Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *