Veckobrev v. 12

Här kommer veckobrev.

En viktig sak som vissa föräldrar behöver tänka på är att inte släppa sina förskoleklassbarn på pakeringen. Vid några tillfällen har vi hunnit gå iväg i från skolan och barnen har själva kommit in i hallen utan att veta vart dem ska ta vägen eller vart deras lärare eller klasskamrater är. Som tur är har någon annan av skolans vuxna gått förbi och uppmärksammat barnet.

Under veckan har vi arbetar med bokstaven Jj. På bokstavspusslet ritade och klippte barnen ut J i filtyg.

På ett av arbetspassen arbetade vi i stationer. En av stationerna fick baren ljuda/läsa ordet och sätta i hop det med rätt bild. Station 2 pärlade dem kvadrater. Vid den 3 stationerna hade dem matte på ipadsen och vid bananbordet tränade vi på att spela spel och skillnaderna. Vi använde två tärningar så spela gärna spel hemma med barnen och att barnen får träna på vad som är skillnaden mellan tärningstalen.

Härligt att få gå på uppfingsteater under torsdagen.

Veckans mål denna vecka var att lära sig 5 nya namn. Vi avslutade veckan med att alla som ville fick sätta på sig en namnskylt med ett annan namn dem skulle vilja heta.
Nästa veckas mål är att vara miljövänlig. Hjälp ert barn att berätta hur och vad ni återvinner eller om ni gör något annat som är miljövänligt.

 

Redan nu vill vi flagga för att elevledda samtal under v. 20 torsdag och fredag. Samtalen sker under dagtid när barnen är som piggast.

Nästa vecka bjuder vi in till gosedjursKALAS!

Glöm inte att anmäla ert barn till fritids på påsklovet om  du inte har gjort det.

Nästa vecka v. 13
Måndag: Vi programmera till veckans bokstav. Girafftimme.
Tisdag: ASL
Onsdag: STUDIEDAG
Torsdag:
Fredag: Gosedjurskalas.

Camilla och Mia önskar er alla en trevlig helg.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *