Veckobrev v.20

Hej

Denna veckan gick verkligen snabbt. Härliga med soliga dagar. Tänk på att barnen behöver vara insmöjda på morgonen (blir mycket kladd här i hallen annars) med solkräm och gärna en keps eller hatt på huvudet.
Veckorna innan avslut är fyllda av olika aktiviteter så håll utkik på bloggen så att ingen missar något.

Den här korta veckan har mycket tid gått åt till att förbereda utvecklingssamtalen.

Under svenskan har barnen tagit en bild och kopplat ihop den med texten. Utifrån bild och text har barnen skrivit i par och hittat på meningar.
Veckans bokstav Ww hans inte med denna veckan så vi avvaktar med W till vecka 21 i stället.

I tisdags eftermiddag hade vi en härlig eftermiddag i skogen. Vi spännande rester som ekorrarna hade lämnat efter sig. Barnen hittade massor av vita blommor. Vad var det nu dem hette igen? Fråga era barn om dem kommer ihåg.

måndag har vi friidrottsdag. Vi samlas i klassrummet och kommer sedan gå tillsammans ner till Midgårdsvallen. Några viktiga saker att komma ihåg:

👍 Kom ombytt i idrottskläder (efter väder) till skolan!

👍 Ta med en namnad vattenflaska!

👍 Ta med en plastlåda att äta ur och bestick! (Skolan tar med pastasallad.)

👍 Ta med extra frukt och fika!

👍 Smörj in er hemma med solkräm!

👍 En keps mot solen kan vara skönt!

Det ser ut att bli strålande solsken på måndag!🌞

På tisdag 15/5 är det Höjdareftermiddagen! Det är drop in från 15-17.30. Barnen kommer att visa runt er föräldrar på skolan och på skolgården. Det kommer att finnas fika till försäljning. Om man vill bidra med fikabröd skickar man med det till skolan på tisdag morgon. Pengarna går till åk 5 som ansvarar för fikaförsäljningen. Alla är varmt välkomna! Även ni som inte har fritids förstås 🍀 Meddela Camilla eller MIa om barnen blir kvar efter skolans slut eller om ni väljer att komma tillbaka på eftermiddagen.

På torsdag och fredag är det dags för utvecklingssamtal. Barnen kommer att berätta för er hur de trivs på skolan och på fritids samt berätta och visa flera saker som de lärt sig under sitt första skolår. Det kan pågå flera samtal samtidigt. Hjärtligt välkomna! 🌟

Resultatet av testet som vi gjorde i förra veckan kommer barnen att visa på samtalet.

Måndagen den 18/5 åker vi till Skånelaholms slott. Slottet ligger en liten bit utanför Upplands Väsby och kallas även för det rosa slottet. Vi blir hämtade på skolan kl 8:15 och går tillbaka till skolan kl.12:15. Föräldrar som vill hänga med är varmt välkomna! Mer information kommer.

Nästa vecka v. 20
Måndag: Friluftsdag
Tisdag: Övning av samtal
Onsdag: Övning av samtal
Torsdag: Idrott, Samtal
Fredag: Samtal

Hoppas ni får en härlig kristihimmelshelg.

Camilla och Mia

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *