Veckobrev v. 38

Hej

Tusen tack till alla barnen som har genomfört sina samtal. Ni har gjort ett otroligt bra jobb, heja er!

Veckan har fokuserat en hel del kring att träna på sitt samtal. Barnen har fått genomföra sitt samtal för en kompis och så har vi  läst och tränat på texten tillsammans.
Barnen har fått nya mål och vi kommer fortsätta arbetet med målen bl a genom att barnen skriver ner sina mål och lägger dem som bakgrund på Ipaden. På så sätt ser de sina mål varje dag när dem startar Ipaden.

Helena (idrottslärare) låter hälsa att det inte kommer bli någon simning för 1:orna i höst utan detta kommer ske en vecka under åren. Bra om man har möjlighet att barnen gå i simskola.

Rektorn Bobo har lagt upp ny information på sin rektorsblogg https://steningehojden.wordpress.com/

Under veckan har barnen skrivit knasiga meningar och använt 9:o sidig tärning.. Barnen har skrivit själva. Meningarna blir väldigt tokiga.

Halva gruppen skrev och den andra gruppen skrev och berättade mattesagor på ritplattan.

Vi har jobbat med orden på läsläxan för kapitel 3. Vad är det för likheter och skillnader på orden tant, dam, kärring och kvinna? Flera spännande svar som påskkärring och att alla orden innebär att det är en flicka.

I matematiken har vi börjat arbeta med addition och subtraktion. Vad innebär det att räkna addition och subtraktion? Be era barn berätta.

Lite uppdateringar av bloggen har hunnit göras, schema och kontakt finns klart. Läsuppdraget och prenumationen har tyvärr fallit bort (tack till er föräldrar som såg och berättat det). Återkommer med det under nästa vecka.

Nästa vecka v. 39
Måndag: Skolan stängd, fritids öppet för de som har anmält.
Tisdag: Skolan stängd, fritids öppet för de som har anmält.
Onsdag: Läsläxa till skolan, ny läxa lämnas. Ingen idrott.
Torsdag: Ingen idrott.
Fredag: Elevråd 8:45-9:30

Idag bjöd fröken på äpplen från trädgården. Trevlig helg.

Mia och Camilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *