Veckobrev v. 39

Hej

Härlig, nu är alla samtalen gjorda. Vi har börjat med att göra nya piccolagebilder med våra mål. Dessa kommer vi sedan lägga som bakgrunder på Ipaden. På så sätt får barnen en påminnelse om sina mål varje gång de jobbar med Ipaden.

I klassen har vi haft klassråd. Vi röstade om vi skulle ha kvar vår avslutningssång och så blev det. Vi pratade om rastkompisar och vad man ska göra om man tappar bort varandra och hur man ska göra om för att hålla ihop på rasten Flera bra förslag som att först leka det den ena vill och sedan leka det den andra vill.
Barnen kommer få olika ansvarsområden. Områdena är torka, sortera, hallen, plocka och dammsuga. Områderna roterar vi varje vecka. Mer information kommer.

Klassen har börjat återkoppla på varandra. Vi började med att göra det tillsammans i par. Barnen fick en kalasinbjudan och skulle skriva ner vilken information som saknades. Inte helt lätt men vi övar. Syftet med återkopplingen är att barnen ska kunna lära av varandra och tillsammans.

Skolan har startat med en cykel och gå- tävling med start på måndag och är hela oktober ut. Tävlingen är för att minska biltrafiken runt om skolan Härligt!

En annan tävling som också börjar på måndag är matsvinnstävling. Henrik, vår kock har reagerat på att det slängs mycket mat. Den klass som slänger minst mat kommer få en överraskning. Tävlingen varar oktober ut.
Samtidigt börjar vi med Alla med 🍀 igen, skolans värdegrundsprojekt. Denna veckan är skolans gemensamma mål att få en lugn och tyst lunch tillsammans.

På fredag är det terminens giraffdagen🦒. Barnen kommer träffa sina faddrar i från åk 4 och genmensamt ha en spännande dag tillsammans. Giraffdagen avslutas med att vi bär något rött. Rött symboliserar

måndag kommer vi lotta vem som blir veckans stjärna ⭐️, finns även information på sidan, veckans stjärna högst upp på bloggen. Veckans stjärna får under veckan:
Tisdag ta med din favoritbok.
Onsdag ha på dig dina favoritkläder.
Torsdag favoritfilm (berätta vilken som är din favoritfilm).
Fredag Spela din favoritlåt (bra om ni föräldrar hjälper till och skriver ner låtens namn på en lapp som barnen ka ta med till skolan).

Camilla har semester fram till nästa fredag.

Nästa vecka v.40
Måndag:
Tisdag: Inlämning av veckans läsläxa.
Onsdag: Utlämning av veckans läsläxa. Idrott
Torsdag: Idrott
Fredag: veckoavslut för Alla med, klädsel något rött.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *