Veckobrev v.40

Hej

Vilken härlig vecka 😀.
Vi avslutade skola med giraffdagen 🦒. En härlig dag tillsammans i grupper med 1B och våra faddrar i 4:an. Pirrigt och spännande att få träffa och lära känna nya faddrar. Under dagen har vi tagit en promenad till skogen, haft olika stationer med massage, spela spel och mandala. Vi avslutade med lunch, varmkorv, ute på gården tillsammans.

Helena, idrottsläraren påminner om att barnen behöver ha skor på idrotten alternativt vara barfota. Många vill ha på sig bara strumpor men det är en säkerhetsrisk då barnen kan halka. Prata gärna med barnen om detta hemma.
Under idrotten på onsdagar upplever Helena att det är svårt för barnen att hålla koll på sina ipads. Det är flera klasser som byter om samtidigt. Vi provar med att barnen lämnar ipadsen i klassrummet tisdag till onsdag.

Vi har skickat med ett papper med hem som är ifrån skolinspektionen. Toppen om alla kan fylla i dessa via nätet så fort som möjligt. Kod står på papperet.

På musiken har vi sjungit Imse vimse spindel som kanon.

F20E8846-7070-4393-967F-2325DF6F70BA

Vi har börjat prata om hösten och gjort framsidor i vår bok i book creator med rubriken årstiderna. Vi har läst och pratat om hur vet man att det är höst? Varför ändrar löven färg och varför tappar träden löven, klorofyll och vilka som är våra nedbrytare.

I matematiken arbetar vi med att jämföra addition och subtraktion och med klockan.

I svenskan har vi börjat skriva en saga tillsammans. Vi var uppdelade i två grupper.

Veckans stjärna Irem ⭐️ har gjort sitt uppdrag glänsande ⭐️. Vi har läst boken Mannen med det röda äpplet, tittat på Sommarlovsmorgon och fått lyssna på Dollysstayl. Nästa vecka blev det Nicky som är veckans stjärna ⭐️.

Nästa vecka v.41
Måndag:
Tisdag: läsläxan in.
Onsdag: idrott, ny läsläxa ut.
Torsdag: idrott
Fredag: Hattfredag

Trevlig helg

Mia och Camilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *