Veckobrev v. 12

Hej alla barn och föräldrar

Fredagen började med att vi åkte till Kulturteaterna och tittade på Cirkus Finnemangs show 🎪. Otroligt uppskattat av barnen. Fantastiska 1:or som har övat på att gå i led, åka buss och vara en bra publik.

onsdag 20/3 är det föräldrarsamråd kl 17:30-18:30. Det är ett öppet forum. Här samlas representanter från varje klass och pratar om skolan, samling matsalen. Helena Eriksson, rektorn leder möte. Från klassen är det Fredrika Berge (Arons mamma). Vi skulle behöva någon mer som kan vara delaktig av er föräldrar. Just på onsdag har Fredrika fått förhinder, därför extra viktigt om det finns två från varje klass som kan gå. Höra av er till Fredrika på mailadressen fredrika.berge@sigtuna.se.

I matten har vi fortsatt att arbeta med ental och tiotal. Vi har repeterat grunderna i schack ♟ och spelat med bönderna och kungen. Innan vi började delades barnen in i språkgrupper. Språken som fanns i de olika grupperna var amarinja, persiska, arabiska, engelska och svenska. Barnen pratade på sitt språk med varandra om vad dem vet om schack.

I svenskan har vi arbetat med faktatext. Barnen har skrivit fakta om sig själva. Den som ville fick lägga in en bugg i sin text. Bild kommer.

Vi har programmerat. Denna gången programmerade i katten som spelar basket.

Diana har varit veckans stjärna ⭐️, tack Diana. Nästa vecka blir det sista stjärnan och det blir Jack.

På måndag ska vi simma 🏊🏻‍♀️ i Sigtuna. Vi kommer hem ca 14.00. Barnen behöver ta med badkläder och handduk. Vill man kan man ta med fukt och vatten att ha efter simningen.

Nästa vecka v. 12
Måndag: Vi åker och simmar!
Tisdag:
Läsläxa in
Onsdag:
Ny läsläxa. På idrotten blir det lekar.
Torsdag:
På idrotten blir det lekar.
Fredag:
Rocka sockarfinal!

Ha en fin vecka
Vänligen
Mia och Mikaela

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *