Veckobrev v. 14

Hej

Härliga dagar under veckan och våren är på väg 🌼.
Veckan började med att vi lärare bjöd på våfflor efter lunch. Grädde och sylt till för den som ville ha. Ni har säkert hört barnen berätta i måndags.

På bilden gjorde vi fina sockermålningar. Många av barnen tyckte det var väldigt roligt och vill gärna kunna göra det hemma. Börjar med att koka upp en del vatten och en del socker till en sockerlösning. När sockerlösningen har svalnat pensla ett ritpapper blött med lösningen och sedan dutta med vattenfärg.

I NO har vi börjat prata om våren och vad våren är. Vilka blommor är det som börjar blomma tidigt? Fråga barnen om vilka blommor vi har arbetat  med. Barnen har gjort uppgifter och satt in i sina årstidsböcker. Vi vävde in även SO med våfflor, våren och Maria bebådelsedag.

I matte har vi börjat med mattespel där man kan levla varje vecka.

Idrottsläraren Jessica hälsar att vi inte tar med tvål. Det hade tydligen varit både halt, löddrigt och skumbad i hela omklädningsrummet.

I svenska har vi skrivit om djur i book creator. Vi har pratat in och lagt bilder till respektive text. Iris och Daniel

Nästa vecka är det som vanligt Alla med 🍀. Vi kommer att jobba med förmågan Respektera varandra. Fredagsfinal blir gammaldags fredag. Vi klär oss på gammalt sätt med klänning/kjol till flickorna och skjorta till pojkarna. Tänk Madicken. Barnen tar med som lunch smörgås och mjölk i kanna (man tar vad man har).

Nästa vecka v.14
Måndag:
Tisdag: Läsläxa in
Onsdag: Ny läsläxa, Idrott
Torsdag: Idrott
Fredag: Gammeldags skolgång.

Hoppas alla får en härlig vecka

Vänligen Mia och Mikaela

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *