Veckobrev v. 35

Vilken härlig vecka med massor av sol ☀️.

Förberedelserna är i full gång för samtalen. Barnen är otroligt duktiga och det märks att dem har gjort detta förut. Vi vill gärna att innehållet på presentationen är lite hemlig så kolla inte.

En förändring på schemat blir att vi har dans sista passet på måndag. Vi kommer ha detta i halvklass. Varannan vecka dans och varannan vecka matte.

Matematik har vi arbetat med klockan 🕰 och tid. Vi tränar och undersöker klockan. Hur många minuter går det på en timme, halvtimme och kvart. Fråga gärna barnen om dem vet vad klockan är eller hur många minuter, det går på en kvart. Barnen arbetade två och två. Barnen fick springa från ytterdörren till idrottshallens dörr och tillbaka. Kompis en tog tid med Ipaden tidtagarur ⏱. Två försök fick man och sedan skulle barnen se om dem slog sin egen tid.

I svenska har barnen skrivit en gemensam tex med Camilla om månaden augusti. Orden som kom upp var kräfter och varför dessa äts i augusti. Andra ord var sommarlov, skolstart och vem som fyller år. Barnen målade en augustibild.

idrotten var vi både i skogen och på fotbollsplanen. På planen leket vi parbrännboll.

I Engelskan har vi börjat med ett arbete som heter Go Yoyo go. Ett paket kommer varje vecka….be barnen berätta.

Nästa vecka v. 36

Måndag: Jessica berättar att det är leken harar och rävar på måndagTitta gärna på filmklippet hemma inför lektionen.

https://m.youtube.com/watch?v=GH2r2Uefu5Q

Tisdag: idrott med naturbingo. Föräldramöte start i matsalen kl 18:00 och slutar senast 19:30.

Onsdag:

Torsdag: första Läsuppdraget ut.

Fredag: blue fredag. 🍀Alla med uppdraget: säg hej och fråga om du kan hjälpa till!

Trevlig helg! Vi ses på föräldramötet

//Mia och Camilla

3 reaktion på “Veckobrev v. 35

  1. Aron frågade om han kunde hjälpa till med något inför middagen. Han skar upp grönsaker och rev löken till köttfärssåsen. Vilket bra uppdrag!

  2. Hej! Denna vecka har Irem städat och hjälpt till hemma. Irem har plockat ur disken, och dukat fram maten. Så kul med alla med uppdrag som även uppskattas här hemma. /Mimmi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *