Veckobrev. v. 49

Hej

I måndags ställde dansläraren in terminens sista lektion då det var sjukdom hemma. Nästa dans blir därför i januari.

Sista vi gjorde i måndags var att öppna julkalendern. Väldigt spännande. En av luckorna som barnen öppna var att utmana någon på elvan. Jag ritar elva streck på tavlan och så får två barn stryka över ett eller två streck. Den som får stryka över sista strecket förlorar. Väldigt roligt. Testa gärna hemma.

I tisdags hade vi Evelina mamma Maryam i klassrummet som berättade om hur det var för henne att gå i skolan i Iran. Stort tack för att du delade med om din skoltid och mycket mer. Mayram berättade att efter kriget var det ont om lärare så flickorna fick gå på förmiddagen och pojkarna fick gå efter lunch på eftermiddagen. Barnen hade massor av bra frågor!

 

I svenska skriv barnen julsaga var och en för sig. Vi fortsätter arbetet med att återkoppla under nästa vecka. I dag han vi stämma av texten efter checklistan.

I matte har vi arbetat med volym, liter och deciliter. Vi pratade om hur många dl det går på en liter. Vad är volym för något? Vad rymma i olika saker? Vi fortsätter med detta på tisdag nästa vecka. Vi har spelat divisionsspelet och övat på sambandet mellan multiplikation och division.

Vi tränar på att bli snabbare på att ha pausövningar. Samlas, göra övningen och så tillbaka till vad vi höll på med innan. Detta utan att prata.

På måndag börjar Shaara hos oss. Välkommen säger vi till henne och familjen!

Nästa vecka v. 50
Måndag: simning! Ombyte och handuk med. Ta gärna med en liten smörgås och/eller frukt.
Tisdag: Nobeldagen, finare kläder för den som vill. Läsläxan in, kapitel 13. ingen idrott.
Onsdag:
Torsdag: ny läsläxa.
Fredag: Lucia och julpyssel

Trevlig andra advent önskar Mia och Camilla

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *