Veckobrev v. 12

Hej

Ojoj, vad veckan gick fort!
I måndags började vi med nationella proven. Barnen fick självskattat hur dem tycker det går med att läsa och första. I tisdags var det en gruppuppgift, Tala. Vi tittar på hur barnen samarbetar och talar i grupp.
I torsdags och idag gjorde vi läsförståelse. Ett test där man läser själv och får svara på frågor i från en berättande text och ett test där man fick läsa själv och svara på frågor ifrån en faktatext. På varje test kan man få 18 poäng. Berättande text behöver man 13 poäng och på faktatext behöver man 14 poäng för att nå över godkänd.
Hör gärna vad ert barn fick för resultat.

Vi har i klassen pratat om läxor.
Vi har alltid Läsläxa ( just nu pausar vi den till nästa vecka) men viktigt att läsa andra böcker också hemma. Glöm inte att ställa frågor och öva på läsförståelsen.
Engelska, läsa in engelska texten i OneNote.
Övrigt som man alltid får träna på är:
Multiplickationstabellen
Klockan 🕕
Nomp
Vektor
Engelskaporta.se
Barnen vet sina lösenord och inloggningar 🤩.

I NO har vi börjat med ett nytt ämne, kroppen. Barnen fick sätta ut kroppsdelar på en kompis som var i ens grupp. Några lappar ramlade av på vägen.

Pedagogiska planeringen för NO

I onsdag hade vi författarträffar. Vi fick prata med Mats Wänblad över teams. Mats har skrivit Nyckel till skatten (läseboken) och vår högläsningsbok Vårt lilla landslag. Barnen ställda massa intresanta frågor. Mats berättade om hur han får idér och hur han börjar med att berätta en berättelse genom att skriva en plott. Barnen fick tillsammans med Mats skriva en plott.

Idrott nästa vecka:
Onsdag börjar vi idrotten redan 8:20-9:10. Jag möter upp utanför skolan kl 8:10 och så går dem som vill med mig upp till idrottshallen. 

Veckans alla med 🍀: Gå med en sked i munnen med ett ägg 🥚 på och försök komma snabbast 5 m utan att tappa ägget. Utmaning tid eller längs.
Fredagsfinal: påsktema

Måndag: idrott och dans halvklass.
Tisdag: 
Onsdag: idrott
Torsdag:
Fredag: 🐣 påsktema

Ha det fint i vårsolen 🐣☀️
Mia

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *